Dr. Hauschka

Již před více než půlstoletím vznikla kosmetická značka Dr. Hauschka, která je vhodná úplně pro každého. Neomezuje se totiž na to, zda je vaše pleť suchá, mastná, nebo třeba citlivá, ale má za cíl podpořit v ní přirozené regenerační procesy. A to za pomoci ručně zpracovaných bylin pocházejících z vlastních biodynamických zahrad či lokálního divokého sběru.

Jak to všechno začalo…

Kosmetika Dr. Hauschka je součástí společnosti WALA, jejíž historie se začala psát již roku 1935. Právě tehdy se doktor Rudolf Hauschka rozhodl začít vyrábět homeopatické přípravky. A sice pod značkou WALA Arzneimittel. Tyto léčivé přípravky mají své kořeny v antroposofické medicíně, rodí se z darů přírody a jsou zpracovány dle rytmické metody. V 60. letech, konkrétně v roce 1967, se pak WALA rozrostla o ryze kosmetickou značku Dr. Hauschka, k níž o 37 let později přibyla ještě „benjamínek“ WalaVita zaměřený na péči o zdraví.

fuehrungen-und-vortraege_1920x1920@2x

Čistě přírodní a tak trochu „jiná“

Aby byly výsledné produkty opravdu kvalitní, obsahují pouze pečlivě vybrané poklady přírody jako bylinné výtažky, rostlinné oleje, másla a vosky nebo éterické oleje. Převážná většina používaných bylin je pěstována ve vlastních biodynamických zahradách a na přilehlém hospodářství s název Sonnenhof nebo pochází z divokého sběru v rámci Švábské Alby. Co se nedaří vypěstovat přímo v Německu, je získáno od spřízněných pěstitelů, a to v ideálním případě z co nejkratší vzdálenosti. Z tohoto důvodu nenajdete v produktech bio mandlový olej z Kalifornie, odkud pochází 80 % celosvětové produkce, ale ze Španělska.

Pro přirozeně krásnou pleť

Kosmetika Dr. Hauschka pleť nejen chrání před náročnými vnějšími vlivy, ale současně v ní stimuluje přirozené regenerační procesy. Právě z tohoto důvodu nerozlišuje typ pleti, ale zaměřuje se na její aktuální stav, který je pouze přechodný a na nějž má vliv mnoho různých faktorů – ať už je to stres, nebo třeba roční období. Všelijaké vnější, ale i vnitřní vlivy totiž mohou vést k tomu, že je pleť vysušená, nebo se naopak nadměrně mastí apod.

897A5805

Jedinečná harmonizující péče

Celý pečující koncept zahrnuje tři základní kroky: čištění, tonizaci a hydrataci pleti. V případě potřeby na vás čeká také extra dávka péče v podobě vydatné masky nebo zklidňujícího oleje. Co však v sortimentu značky nenajdete, je noční pleťový krém. Ptáte se, z jakého důvodu? Jednoduše proto, aby během spánku mohla pleť volně dýchat, naučila se sama obnovovat a vrátila do to rovnováhy. Večerní péče tedy zahrnuje pouze čištění a tonizaci.

4 základní kroky denní péče

Jak podle Dr. Hauschky vypadá ideální pečující rituál? Prvním krokem je důkladné čištění, které pleti navrátí svěží, zářivé vzhled. Druhým krokem je tonizace, která dokonale podpoří vstřebávání dalších pečujících produktů. Ve třetím kroku přichází čas na vhodný denní krém – ať už hydratační, zklidňující, nebo regenerační. A čtvrtý krok? Aplikace make-upu s přírodními pigmenty, který podtrhne přirozenou krásu vaší pleti.