Nepodceňujte péči o krk a dekolt

Pokožka na krku a v oblasti dekoltu je mimořádně tenká a jemná, obsahuje nejméně mazových žláz a nejsnáze prozradí náš skutečný věk. Péče o ni však nemusí být nijak náročná. Stačí si osvojit pár snadných kroků, které hravě začleníte do své každodenní beauty rutiny.

Základem je čištění a hydratace

Když se večer odličujete, nezapomínejte ani na krk a dekolt. Nejvhodnější je k tomu čistící pleťové mléko, které pokožku nevysušuje. Poté přichází na řadu hydratace, k níž můžete používat stejné produkty jako na obličej. Ve složení hledejte aktivní látky, jako je kyselina hyaluronová, tremella nebo mořské řasy. Pomáhají v pokožce vázat hydrataci, zanechávají ji vláčnou a udržují ji přirozeně pružnou. My jsme si oblíbili například Růžové z nebe od značky Anela nebo Hydratační rozjasňující esenci Hemptouch.

897A5091

Čas na intenzivní péči

Jakmile máte pokožku na krku a v dekoltu očištěnou a zvlhčenou, přichází čas na hutnější pečující sérum nebo noční krém. Během spánku podpoří regeneraci, pomůže vyhladit vrásky a pokožku lehce vypne. Vyzkoušejte třeba koncentrované zpevňující sérum Inlight, které kombinuje účinné bylinné extrakty a suché oleje stimulující tvorbu elastinu a kolagenu. Uzamyká v pokožce vlhkost, podporuje tvorbu kožních buněk a zmírňuje projevy stárnutí včetně pigmentových skvrn.

Pokud máte raději produkty s krémovou konzistencí, pak mrkněte na Regenerační krém na krk a dekolt Dr. Hauschka. Intenzivně pečuje o náročnou pleť, zlepšuje její pružnost a pomáhá vyhlazovat jemné linky i vrásky. A sice díky velmi kvalitním olejům (makadamovému či arganovému) a výtažkům z přesličky, červeného jetele nebo březových listů. 

Masáž kamenem guasha

Pečující sérum či krém můžete do pokožky vmasírovat pomocí kamene gua sha od českého výrobce Veelee. Cílem této techniky je stimulace lymfatického systému i krevního oběhu, podpora metabolismu a uvolnění napětí v pokožce. Pomocí kamene provádějte na krku plynulé pohyby zleva doprava a zprava doleva. Poté se přesuňte do oblasti dekoltu a pokožku promasírujte zdola nahoru, tedy proti směru vrásek.

_MG_4734-Edit

Exfoliace pro hladkou pokožku

Ač je pokožka na krku a v oblasti dekoltu velmi jemná, jednou do týdne byste jí měli po odlíčení dopřát peeling. Vybírejte ale takový, který není příliš hrubý – klidně ten, který používáte na obličej. Pokožku v žádném případně nedrhněte, aby se nepodráždila, ale lehce ji promasírujte a poté opláchněte vlažnou vodou. Peeling odstraní odumřelé kožní buňky, podpoří regeneraci pokožky a sjednotí její barevný odstín. Jakmile budete mít hotovo, pokračujte ve své obvyklé rutině, tedy aplikací séra nebo krému.

Obličejová jóga místo botoxu

Chcete se zbavit druhé brady, vyrýsovat kontury a mít krásně hladký krk? Naučte se obličejovou gymnastiku, která se někdy označuje i jako obličejová jóga. Její podstatou je pohyb svalů na obličeji a krku, při němž se rozproudí lymfa a dojde k postupnému zpevnění a zpružnění pokožky. Výsledky samozřejmě nepřichází ihned, chce to pravidelný trénink, ale těch pár minut denně za to rozhodně stojí. Pro konkrétní tipy doporučujeme sledovat instagramový profil face.yoga.simona, za kterým stojí propagátorka Face Yogy Simona Rydlová.