Essential Parfums – klenot mezi přírodními parfémy

 

Značka Essential Parfums je v oblasti parfémů něčím podobným jako „haute couture“ ve světě módy. Dává vzniknout exkluzivním niche vůním, za jejichž zrodem stojí opravdoví mistři ve svém oboru.

Vášeň jménem parfémářství

Není to až tak dávno, co se potkalo několik nejuznávanějších světových parfémářů, aby pod taktovkou Géraldine Archambault spojili své více než 25leté zkušenosti a nechali oživnout haute parfémářství. První edice niche vůní Essential Parfums, které jsou vskutku mistrovským dílem a zaujmou vás svou nekomplikovaností, pak spatřila světlo světa v roce 2018. Každý z parfémů se hrdě hlásí k některému ze slavných návrhářů, jehož jméno najdete jak na etiketě, tak na fotografii na krabičce.

Snímek obrazovky 2023-09-14 v 9.17.05

Cenově dostupný luxus

Hlavním mottem značky je myšlenka, že i za dostupnou cenu lze vyrobit opravdu kvalitní niche parfém, který díky propracované, a přitom jednoduché a vzdušné kompozici můžete nosit při jakékoliv příležitosti. Namísto do reklamy či honosných obalů se majitelka rozhodla investovat do kompozice jednotlivých parfémů, při jejichž tvorbě mají parfémáři zcela volnou ruku. Absolutním bestsellerem je BOIS IMPÉRIAL – klenot mezi dřevitými vůněmi vytvořený Quentinem Bischem, z jehož základu ucítíte majestátní Akigalawood.

Snímek obrazovky 2023-09-14 v 9.11.41

Příroda „až“ na prvním místě

Sáhnout po syntetických složkách, až když je to nezbytně nutné. To je vize Géraldine Archambault. Jednotlivé vůně jsou proto plné přírodních ingrediencí, jako základ využívají alkohol vyrobený z červené řepy a neobsahují žádná barviva. Respekt k planetě a touha po udržitelnosti jsou navíc patrné i z jejich obalů – dodavatel skleněných flakonů minimalizuje negativní dopady výrobního procesu na životní prostředí, obaly neobsahují ani gram plastu a papírové přebaly jsou plně recyklované.