Kerosene, řemeslné parfémy z USA

Máme radost, že vám v obchodě Dotek Slunce můžeme nabídnout vůně značky Kerosene. Okouzlily nás svým novátorským charakterem, kvalitou materiálů a pečlivou propracovaností. Příběh této nezávislé značky je příběhem jejího tvůrce Johna Pegga, který se nedokázal smířit s rutinní prací v továrně a bez formálního vzdělání v oboru se pustil do tvorby parfémů. Dnes patří mezi nejuznávanější nezávislé parfuméry a respektovaná parfémová kritička Tanya Sanchez ho jmenovala jako jednoho z těch, které se vyplatí do budoucna sledovat.

John-Pegg-Kerosene-1024x683

S parfémy John začal jako recenzent na Youtube. Jak sám říká, poté, co očichal všechno, co se mu dostalo do ruky, začal mít pocit, že všechny vůně jsou vlastně stejné. Chtěl vyzkoušet, jestli by sám uměl namíchat něco zajímavějšího. Pořídil si sadu esenciálních olejů a pustil se do práce. První vůně R'Oud Elements vyšvihla jeho jméno mezi nadějné začínající parfuméry a byla důkazem, že John dokázal, co si předsevzal.

Název značky Kerosene je pro parfémovou firmu docela neobvyklý, „kerosene“ [kerosín] znamená v překladu petrolej. Když se ale podíváme blíž na zázemí tvůrce, je hned všechno jasné. John vyrůstal v Michiganu nedaleko Detroitu, a jak říká, stejně jako všichni ostatní nastoupil hned po škole do továrny na auta. Práce byla jednotvárná a Johnův kreativní duch se brzy začal nudit. Proto ve volném čase psal povídky, maloval a montoval staré motorky. Při tom si užíval vůni motorového oleje, plechu a nafty, barev, dřeva a hlíny. Když pak soustředil svoje síly k parfumérství, název jeho značky byl jasný.

fullsizeoutput_38bb

Industriální prostředí je znát i v Johnových vůních. Najdeme tu metalické a minerální tóny a určitou hrubozrnnost, která zaručuje, že se s vůněmi Kerosene nebudete nudit. Skleněné flakony jsou nalakovány na černo jako luxusní auto a název je vyražený do kovové destičky. I tak John Pegg hledá inspiraci hlavně v přírodě. Průmyslovou oblast Detroitu obklopují hluboké lesy a velká jezera, obloha je většinou zatažená velkými nadýchanými oblaky. Tato majestátní krajina se do vůní Kerosene otiskuje v podobě intenzivních dřevitých tónů santalu a cedru, kadidlového kouře a opraženého koření. Chladné podnebí Michiganu vyvažují hřejivé tóny ambry a vanilky. Díky tomu jsou vůně charakteristické svou hloubkou, plností a sytostí.

John Pegg o sobě říká, že se vždycky snažil překonat sám sebe a že neumí tvořit jinak než naplno. Vděčí za to údajně svému staršímu bratrovi, se kterým v dětství neustále soutěžil. Když se John do něčeho pustí, nevzdá se, dokud to nedokončí. Jeho neústupnost je vidět i v jeho parfémových dílech. Vůně Kerosene jsou nekompromisní a do detailu promyšlené. Gurmánské kompozice jsou skutečně k nakousnutí, v dřevitých ucítíte sílu prastarých stromů a ty orientální vás přimějí snít.

fullsizeoutput_38bc

V naší kamenné prodejně teď můžete vyzkoušet osm vůní Kerosene, mezi kterými si určitě vyberete tu svou. Přijďte „ochutnat“ Unforsaken, zachumlat se do Black Vines nebo si zlepšit náladu díky šťavnaté Fields of Rubus.

Vyberte si vůně Kerosene zde


Přijďte s námi přivítat naši novou značku niche vůní Kerosene

Vůně KerosenePřijďte s námi přivítat v našem obchodě v Brně novou značku nádherných niche vůní KEROSENE z USA. Přijďte si je očichat, popovídat si o nich i jejich autorovi Johnu Peggovi, vypít skleničku sektu nebo si dát dobrou kávu. Máme pro vás i dárek, jeden vzoreček vůně, kterou si vyberete.

Kdy: středa 12. června 2019
Kde: prodejna Dotek Slunce, Orlí 16, Brno
Na co se můte těšit: vzorky vůní Kerosene, příjemné prostředí, výborná káva, vychlazený sekt a milá společnost

Jak se přihlásit na akci?

Přihlásit se můžete na Facebooku na stránce této akce zde nebo rovnou přijďte k nám na prodejnu.

Budeme se na Vás těšit ;)

Za tým e-shopu DotekSlunce.com Markéta Kellerová
E-mail: info@dotekslunce.com


 

 

Zdroje:

https://www.houseofkerosene.com/

http://thegoodsmellasblog.blogspot.com/2015/02/interview-with-john-pegg-of-kerosene.html

http://www.cafleurebon.com/cafleurebon-profiles-in-american-perfumery-john-pegg-of-house-of-kerosene-dirty-flower-factory-draw/