Jak vybrat pleťový krém s SPF

Sluníčko pomalu, ale jistě nabývá na síle. Proto je dobré se pro ty dny, kdy bude hodně ostré, porozhlédnout po vhodné ochraně. Tu vaší pleti zajistí opalovací krém na obličej s UV filtry. Je ale opravdu nutný pro každého?

Jsou krémy s SPF nutností?

Odborníci doporučují používat kosmetiku s ochranným faktorem (SPF) po celý rok. A to i v případě, že je venku zataženo. Na druhou stranu se ale příliš nemluví o tom, že právě sluneční záření má pro náš organismus celou řadu benefitů. UVB záření je mimo jiné nejsilnějším zdrojem vitaminu D. Z našeho pohledu není slunce apriori nepřítel, před nímž je potřeba se za každou cenu schovávat. Přistupujme k tomu se zdravým rozumem a individuálně si zhodnoťme, zda SPF potřebujeme. Jsou totiž situace, kdy vhodné jej používat – při výskytu pigmentových skvrn, pokud máte citlivou pleť nebo v létě i jindy během roku, kdy je slunce hodně aktivní.

Jak vysokou ochranu zvolit

V zimě a na jaře úplně postačí, když své pleti dopřejete krém s SPF 30. Během letních dnů, které tu budou co nevidět, je pak lepší volbou kosmetika s SPF 50. Na obličej nanášejte krém s UV faktorem hned ráno, aby vám zajistil celodenní ochranu. Používejte ho jako poslední krok své beauty rutiny – to proto, aby ostatní produkty, které použijete, nesnižovaly jeho účinnost. Pokud budete celý den uvnitř budovy, stačí krém použít jen ráno. Jestliže se ale budete pohybovat venku, krém znovu aplikujte každé 3–4 hodiny.

Snímek obrazovky 2024-04-26 v 14.05.25

Krémy s SPF 30

Z krémů, které mají SPF 30, můžete zvolit například naši novinku – denní krém Honua Malu. Má nulový dopad na životní prostředí, a kromě ochranného faktoru obsahuje i množství antioxidantů, které chrání pleť před vnějšími vlivy. Na obličej i tělo je pak vhodný krém na opalování Matarrania, který je unikátní tím, že neobsahuje ani kapku vody. Naopak v něm najdete rostlinné oleje té nejvyšší kvality, které zvlhčují a regenerují pleť.

Krémy s SPF 50

Když už jsme u značky Matarrania, mrkněte i na jejich krém na obličej s SPF 50. Na léto je skvělý a stejně jako ten výše zmíněný je účinný ihned po aplikaci. Pro extrémně citlivou pleť pak doporučujeme zejména pleťový krém SPF 50 Laboratoires Biarritz Alga Maris. Obsahuje jedinečnou kombinaci minerálních UV filtrů a antioxidačního komplexu Alga-gorria®, a navíc je zcela bez parfemace. A do třetice tu máme opalovací krém Eco by Sonya Glory Veil s SPF 50+. Pleť nejen chrání, ale také hloubkově vyživuje a je vhodný i pro ekzematiky.

897A6993

Tónovaný denní krém s SPF

Barevné sjednocení pleti a UV ochrana jedním tahem? Přesně tohle splňují tónované denní krémy s SPF. Tenhle od Dr. Haushka má SPF 30 a hodí se i pro světlou, neopálenou pleť, které dodá svěží a přirozený vzhled. Další možností je pak tónovaný opalovací krém laboratories Biarritz Alga Maris, který je v dostání jak s SPF 30, tak s SPF 50. Liší se od sebe nejen výší ochranného faktoru, ale i tím, že zatímco SPF 30 voní po vanilce. SPF 50 je oproti tomu zcela bez parfemace, a navíc má složení vyvinuté pro velmi citlivou pokožku – je tak vhodné nejen pro alergiky, ale třeba i těhotné a kojící maminky.

Tónovaný opalovací krém pro aknózní pleť

Kapitola sama pro sebe je problematická pleť, která se hodně mastí a trpí na pupínky. Pokud jí kromě UV ochrany chcete zároveň dopřát i co nejlepší péči, nešlápnete vedle s tónujícím krémem SPF 25 Love Ethical Beauty . Nezanáší póry, jemně kryje nedokonalosti i zarudnutí a zanechává pleť barevně sjednocenou. Do horkých letních dnů ale volte spíše tónovací stick SPF 50 Laboratories Biarritz Alga Maris. Funguje současně jako korektor, takže spolehlivě zakryje pigmentové i těhotenské skvrny nebo rosaceu.

Celou nabídku opalovacích i samoopalovacích přípravků určených na obličej si můžete prohlédnou tady.